Uncategorized

Cum alegem centrala termică potrivită?

O centrală termică de calitate este la îndemana oricarei familii, tot ce ai nevoie pentru a te bucura de confort ambiental și apă caldă menajeră regăsindu-se în centralele cu gaz în condensație Buderus Logamax.

Cu toții ne dorim să avem parte de un confort termic ridicat, cu prețuri scăzute, iar o centrală termică modernă ne poate oferi acest lucru.

Cum alegem corect centrala termică potrivită pentru noi ?

În primul rând, trebuie alese puterea, consumul și raportul de modulare ale centralei termice pe gaz. Puterea centralei termice este aleasă în funcție de dimensiunea locuinței. Spre exemplu, pentru un apartament este suficientă o centrală termică cu puterea de 24 kW, însă pentru locuințe mai mari s-ar putea să fie nevoie de o putere mai mare.  

Puterea necesară pentru apa caldă menajeră este calculate în funcție de numărul membrilor familiei și numărul total al băilor, astfel încât să acopere nevoile familiei dumneavoastră. De aceea, îți recomandăm să alegi în urma unei discuții cu un specialist în instalații termice cel mai bun model de centrală – cu preparare instantant sau cu ajutorul unui boiler (extern sau încorporat) – după ce verificați împreună câteva informații, ușor de identificat în fișa centralei.

            Un alt factor important de luat în considerare este garanția oferită de producător. De exemplu, Buderus oferă posibilitatea de a prelungi perioada de garanție standard de 3 ani, cu încă 2 sau 4 ani, pentru centralele murale cu condensare.